inwestycje.rzeszow.pl
forum rzeszowskich inwestycji

Inwestycje zrealizowane - [Krasne] - hipermarkety Auchan i Leroy Merlin

Marek - Sob Lip 29, 2006 11:50 am
Temat postu: [Krasne] - hipermarkety Auchan i Leroy Merlin

klient - Sro Sie 02, 2006 12:07 pm

to widac ze juz prawie koncza te budowe :)
ciekawe kiedy otwarcie ??

voy - Sro Sie 02, 2006 12:50 pm

To prawie trwa od dłuższego czasu. Z tego co mi wiadomo pod koniec roku powinni to otworzyć.
majarzeszow - Wto Sie 29, 2006 11:02 am
Temat postu: [Inne] [Krasne] Auchan i Leroy Merlin
dostalam wczoraj newsa, ze to juz otwarte (przynajmniej sam Leroy) - ale cos mi sie wierzyc nie chce....
wiecie cos na ten temat ?

a tak w ogole, to witam na forum ! jestem tu jedyna kobieta ?????

klient - Wto Sie 29, 2006 11:11 am

witaj :) ja pierwsze slysze ze jest otwarty bo oni go jeszcze chyba nie skonczyli :) :) ale skad masz niby takie info ??
majarzeszow - Wto Sie 29, 2006 11:14 am

ze niby wczoraj ojciec kolezanki tam kupowal klamki - ale moze pomylil z Danexem ? :-) w koncu czlowiek nie pierwszej mlodosci.....
voy - Wto Sie 29, 2006 4:58 pm

Gdyby Leroy Merlin był otwierany to na pewno byłaby zakrojona szeroka akcja reklamowa.
Mikael - Wto Sie 29, 2006 7:02 pm

Tak maja jesteś pierwszą albo drugą kobietą na forum. Swoją drogą to dziwne czemu na forach o architekurze, urbanistyce czy rozwoju miasta kobiety stanowią ok. 1%? Myślę że to nie są typowo męskie tematy :)
voy - Sro Sie 30, 2006 8:40 pm

Tak, kobiety mają dużo na te tematy do powiedzenia :)
Przejeżdżałem dzisiaj obok francuskich hipów, budowa w zaawansowana, Leroy Merlin dorobiło się już pełnego szyldu, tunel jest w zasadzie gotowy, tworzy się teraz rondo przy hipermarketach i niedługo pewnie powstanie droga i parkingi. Myśle że w pod koniec roku to otworzą.

eklerek - Czw Wrz 14, 2006 3:40 pm

Otwarcie : 4 listopad.
klient - Pią Wrz 15, 2006 4:42 pm

http://biznes.interia.pl/news?inf=791435
wiec ten sklep moze za niedlugo sie zmienic :)

swiety - Sob Wrz 16, 2006 12:16 am

byłem w stanach - w malmarkcie ... kupilem tylko skarpetki za 5dolarów 12 par :) (15 zł -> 12 par ) i baterie 30 sztuk duracel za 8$ chyba :)
sa tanie rzeczy ale raczej brzydkie mowie o rzeczach - bo inne rzeczy mozna naprawde czasami kupic b.tanio

[ Komentarz dodany przez: marek: Sob Wrz 16, 2006 8:31 am ]
oglądałem ostatnio program o skarpetkach z Chin. Zgadnijcie z czego są robione? Z plastykowych butelek, kubków itd...

KrzysiekM - Sob Wrz 16, 2006 2:59 pm

Bardzo dobrz że taki kompleks powstaje bo w Leroy mozna kupić ciekawe rzeczy, a w Auchanie jest podobnie jak w tesco lub e.leclercu więc może byc.
klient - Sob Wrz 16, 2006 3:13 pm

no dzis jechalem obok tych sklepow i lery sie ladnie prezentuje juz skonczony :) (przynajmniej na zewnatrz) a auchan jeszcze nie skonczony
a one beda w srodku polaczone ?? czy aby przejsc z jednego do drugiego trzeba bedzie isc przez pole ??

KrzysiekM - Sob Wrz 16, 2006 3:18 pm

Mówili coś o połączeniu wewnątrz, ale nie jestem pewien. Ale chyba standard w takich sklepach to połączenie wewnątrz.
edkar - Czw Wrz 21, 2006 4:22 pm

Gdzies slyszalem ze te sklepy maja byc połączone szklaną kładką ale chyba tak nie będzie ... przynajmniej nie widać tego po budowie.
voy - Czw Wrz 21, 2006 8:40 pm

Ciekawe tylko co ta kładka miałaby łączyć, skoro oba sklepy są połączone. Od któregoś października będą uruchomione darmobusy - podobno z B4, z Łańcuta i z Kmity za które płaci Leroy Merlin & Auchan :)
taurus - Czw Wrz 21, 2006 11:15 pm

Leroy Merlin rusza dokładnie 18 października. Auchan później, bo coś muszą jeszcze wykończyć
swiety - Pią Wrz 22, 2006 12:53 am

dobrze ze takie sklepy powstały własnie tam , na trasie Wylotowej z miasta a zarazem blisko miasta . przynajmniej jak ktos bedzie wjezdzał ze wschodu do rzeszowa bedzie widac ze to jakies Wieksze miasto ... i bedzie jasno ( parking oswietlenie) bo przedtem ciemnosc :X i zatrze sie granica rzeszow/krasne
KrzysiekM - Pią Wrz 22, 2006 10:29 am

Dokładnie. Teraz powinno sie takie sklepy budować koło granic miast i gmin ościennych.
klient - Pią Wrz 22, 2006 3:33 pm

od 18 pazdziernika bedzie jedzil autobus do krasnego :)
a skad wiesz ze
voy napisał/a:
podobno z B4, z Łańcuta i z Kmity za które płaci Leroy Merlin & Auchan
taka trasa ??
i szkoda ze nie otworza w jednym terminie obu sklepow :(

voy - Pią Wrz 22, 2006 4:54 pm

Sie wie :) I dobrze że wreszcie jakieś darmobusy pojadą do hipermarketów. Najciekawsze jest to że MPK zajedzie aż do Łańcuta.
edkar - Pią Wrz 22, 2006 8:11 pm

Łańcut to pare tysięcy mieszkańców - niektórzy nie mają samochodów i płacą za bilet do Rzeszowa na zakupy a tu będą mieli darmowy busik ;)
klient - Pią Wrz 22, 2006 8:29 pm

no nieglupi pomysl aby mpk jezdzilo z lancuta do krasnego :) a stamtad mozna bedzie sie przesiasc do autobusu jadacego do rzeszowa :) i w ten sposob za darmo mozna bedzie dojechac z lancuta do rzeszowa :)
Mikael - Pią Wrz 22, 2006 10:14 pm

Ciekawe jakie numery będa miały te linie pewnie 40, 41 albo np. 200, 201.
edkar - Sob Wrz 23, 2006 8:45 pm

to bedzie linia po prostu "Auchan - Leroy Merlin" ;) :grin: :cool:
voy - Sob Wrz 23, 2006 9:39 pm

Najciekawsze jest to że park handlowy płaci za liczbę ludzi która tym będzie jeździć... To już wiem czym będę jeździć do Łańcuta :D
Mikael - Sob Wrz 23, 2006 9:43 pm

W kazdym normalnym miescie takie autobusy mają swoje numery np w Szczecinie od 701 do 710 to autobusy do hipermarketów.
edkar - Sob Wrz 23, 2006 9:57 pm

Niedawno z reala zaczal jezdzic autobus ;)
klient - Sob Wrz 23, 2006 10:00 pm

edkar napisał/a:
Niedawno z reala zaczal jezdzic autobus

chodzi ci o 24 ktore jedzie na b4 ??

voy - Sob Wrz 23, 2006 10:06 pm

Tyle że to nie jest darmobus.
swiety - Wto Paź 10, 2006 9:47 pm

Auchan poczatkiem Listopada rusza
Marek - Sro Paź 18, 2006 5:43 pm

Spam w mojej skrzynce jednoznacznie wskazuje na to, że Leroy Merlin został otworzony. TAKŻE BIEGIEM !! PROMOCJE !!! :bash:
swiety - Czw Paź 19, 2006 3:01 pm

byłem dzisiaj - nic specjalnego - sklep nie poraza wielkoscia - taki "o" - zobaczymy jak wszystko bedzie otwarte -
ps : cały parking jest w kostce ? i drogi przy sklepie tez - masakra wspolczuje tym co układali ~~

Tymon - Czw Paź 19, 2006 4:00 pm

Po zakupy za darmo
RZESZÓW MPK uruchomi specjalne autobusy do hipermarketów w Krasnem

Już 8 listopada klienci Leroy Merlin i Auchan będą mogli korzystać z bezpłatnych przejazdów specjalnymi autobusami. Oprócz rzeszowian do Krasnego będą dowożeni także mieszkańcy Łańcuta.

Śladem Reala, który jako pierwszy w Rzeszowie uruchomił specjalną linię ("24”) idą hipermarkety z Krasnego. Najprawdopodobniej od 8 listopada na ulicach Rzeszowa i Łańcuta zobaczymy specjalne autobusy MPK w barwach tych hipermarketów.

Autobus, co godzinę

Nowym liniom zostanie przyznany numer 40 i 41. Wiadomo, że jeden z nich będzie kursować od pętli na Miłocińskiej, przez centrum Rzeszowa do hipermarketów. Z Krasnego po wysadzeniu pasażerów autobus pojedzie do Łańcuta. Przystanek końcowy zaplanowano pod Miejskim Domem Kultury. Na tej linii wciąż trwają negocjację z urzędem marszałkowskim, który musi wydać zgodę, bo MPK wchodzi w kompetencje PKS-owi.

Drugi autobus będzie jechał z ul. Wita Stwosza, przez Dąbrowskiego i Kopisto do Krasnego.

- W dni robocze na obu liniach zaplanowaliśmy 8 kursów dziennie. W niedzielę siedem - mówi Wiesław Pomianek, dyrektor MPK w Rzeszowie. - Autobusy będą kursować co godzinę. Tyle średnio potrzeba czasu na zakupy.

Bezpłatnie tylko na zakupy
Niestety, w każdym z bezpłatnych autobusów będzie siedział konduktor. Bezpłatny będzie tylko przejazd do i z hipermarketów. Jeśli będziemy chcieli wysiąść wcześniej, musimy kupić bilet jednorazowy. W Rzeszowie obowiązują stawki miejskie. Do Łańcuta zapłacimy 3,70 zł. Na tych liniach nie będą respektowane bilety miesięczne i ulgowe.

Negocjacje w sprawie uruchomienia bezpłatnych linii trwały od wiosny. Na podpisaniu umowy skorzystało MPK, które po odliczeniu kosztów jeszcze na tym zarobi.

Tak będą kursowały bezpłatne autobusy.

Baranówka - Krasne - Łańcut
Pętla przy ul. Miłocińskiej - Obrońców Poczty Gdańskiej - Wyzwolenia - Krakowska - Piłsudskiego - Lwowska - Hipermarkety w Krasnem - Łańcut MDK.
Ul. Wita Stwosza - Krasne
Pętla przy ul. Wita Stwosza - Langiewicza - Hoffmanowej - Mochnackiego - Lisa - Kuli - Dąbrowskiego - al. Powstańców Warszawy - Podwisłocze - Kopisto - al. Niepodległości - Leszka Czarnego - Krasne.

voy - Czw Paź 19, 2006 4:58 pm

Ja jestem ciekaw w jaki sposób będzie załatwiona sprawa płatności za przejazdy, gdzie będzie siedział konduktor, które drzwi będą otwierane.
Tymon - Czw Paź 19, 2006 5:08 pm

z tego polaczenia na pewno uciesza sie studenci instytutu sztuk pieknych bo beda bieli darmobus spod samiuskiego akademika pod sama uczelnie i to za free :) sam jestem ciekawy jak bedzie rozwiazana ta sprawa z tym konduktorem..
klient - Czw Paź 19, 2006 5:21 pm

ale jak by nie bylo..... to dobry pomysl :) ktory obejmie wszystkie wieksze rzeszowskie odiedla :)
i te numerki 40 i 41 :) jak obstawiacie ktory pojedzie do lancuta 40 czy 41 ??
bo ja 41 :)
Tymon napisał/a:
Na podpisaniu umowy skorzystało MPK, które po odliczeniu kosztów jeszcze na tym zarobi.
nom ciekawe czy faktycznie zarobia ??
Tymon napisał/a:
W dni robocze na obu liniach zaplanowaliśmy 8 kursów dziennie. W niedzielę siedem - mówi Wiesław Pomianek, dyrektor MPK w Rzeszowie. - Autobusy będą kursować co godzinę. Tyle średnio potrzeba czasu na zakupy.

czyli co 1 kurs rano bedzie kolo 10 ?? :gaah:

voy - Czw Paź 19, 2006 5:31 pm

Tak - a po co wcześniej? Będziesz zapieprzać na zakupy o 7 rano? :P
klient - Czw Paź 19, 2006 7:10 pm

voy napisał/a:
Będziesz zapieprzać na zakupy o 7 rano?

ja nie ... ale co niektorzy ludzie moze maja potrzebe zrobic rano zakupy ??
ale to fakt ze tak wczesnienie ma sensu ....

voy - Nie Paź 22, 2006 7:28 pm

gazeta.pl napisał/a:
Dwie nowe linie oznaczone numerami 40 i 41 uruchamia rzeszowska MPK. - Obydwie są finansowane przez firmę Auchan i mają zapewnić darmowy dowóz klientów do sklepu w Krasnym - mówi Wiesław Pomianek, szef MPK.
Czy tylko klienci hipermarketów będą mogli korzystać z tych linii? - Nie, tymi autobusami będzie mógł jechać każdy chętny. Oczywiście na określonych warunkach. Jeśli wsiądzie do autobusu w Rzeszowie i będzie chciał wysiąść na jednym z miejskich przystanków będzie musiał skasować normalny bilet. Ci natomiast, którzy wsiądą do tego autobusu w Rzeszowie i wysiądą pod hipermarketem w Krasnym będą jechali za darmo - wyjaśnia Wiesław Pomianek, dyrektor rzeszowskiego Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacji. - Aby mieć nad tym kontrolę do autobusów opłacanych przez koncern Auchan będzie można wsiadać tylko przednimi drzwiami. W pojeździe będzie także konduktor, który będzie sprawdzał, czy pasażerowie nie jadący do sklepu posiadają bilety - dodaje Pomianek.

Analogiczna sytuacja będzie w przypadku Łańcuta dokąd ma dojeżdżać jedna z nowych linii. - Gdy ktoś wsiądzie do niej przy hipermarkecie i wysiądzie w Łańcucie, na przystanku przy tamtejszym MDK, przejazd będzie miał za darmo. Gdyby jednak chciał wysiąść na którymś z przystanków "po drodze" wtedy będzie musiał kupić bilet według naszej taryfy- mówi szef MPK. Autobusy 40 i 41 mają kursować w dni powszednie i soboty siedem osiem razy dziennie, średnio co godzinę, półtorej. W niedzielę i święta będzie o jeden kurs mniej.

- Formalności w sprawie uruchomienia tych linii są jeszcze dogrywane w urzędzie marszałkowskim - mówi dyrektor MPK. Dziś już jednak wiadomo, że jedna z linii (na razie nie wiadomo, czy będzie to 40, czy 41) będzie kursować od pętli na Miłocińskiej, przez centrum Rzeszowa do hipermarketów i dalej do Łańcuta, druga natomiast swój bieg będzie rozpoczynała na ul. Wita Stwosza na osiedlu Kmity i dojeżdżała do Krasnego. Autobusy mają po raz pierwszy wyjechać na trasę 8 listopada, w dniu zaplanowanego otwarcia hipermarketu Auchan.

trasa przejazdu pierwszej z linii Baranówka - Krasne - Łańcut Pętla przy ul. Miłocińskiej - Obrońców Poczty Gdańskiej - Wyzwolenia - Krakowska - Piłsudskiego - Lwowska - Hipermarkety w Krasnem - Łańcut MDK.

ramka2

trasa przejazdu drugiej linii ul. Wita Stwosza - Krasne Pętla przy ul. Wita Stwosza - Langiewicza - Hoffmanowej - Mochnackiego - Lisa - Kuli - Dąbrowskiego - al. Powstańców Warszawy - Podwisłocze - Kopisto - al. Niepodległości - Leszka Czarnego - Krasne.

Ja jestem ciekaw jak to będzie z Łańcutem - wysiąde sobie przed hipem z autobusu i wsiąde jeszcze raz - czy wtedy nic nie zapłacę? :twisted:

klient - Nie Paź 22, 2006 7:56 pm

fajny pomysl aby sciagnac klientow do sklepu .... szkoda ze tylko przednimi
mozna bedzie wsiasc ....
ale to do lancuta o dziwne ze za darmo mozna bedzie wysiasc na petli <lol>
i wogole poco tam mpk ... niech lepiej sie zadba a rzeszow a nie o lancut!!

voy napisał/a:
Ja jestem ciekaw jak to będzie z Łańcutem - wysiąde sobie przed hipem z autobusu i wsiąde jeszcze raz - czy wtedy nic nie zapłacę?

no wlasnie tez mnie to ciekawi ?? :)

edkar - Nie Paź 22, 2006 7:58 pm

Może zrobią przedział czasowy np. 30 min wtedy bedziesz mial pol godziny czasu to sobie pojdziesz na zakupy ;)
Tymon - Nie Paź 22, 2006 10:07 pm

Autor artykulu w wyborczej sie niezle popisal znajomoscia pisowni polskiej(Krasnem a nie Krasym)..
W ogole dla mnie jest to lekko bezsensowne klient wraca z zakupow i nie moze wysiasc tam gdzie mieszka tylko musi dojechac az do centrum Lancuta?? Bo inaczej zaplaci za podroz?

Marek - Nie Paź 22, 2006 10:25 pm

Tymon napisał/a:
klient wraca z zakupow i nie moze wysiasc tam gdzie mieszka

klient, gdzie mieszkasz ? :razz:

voy - Nie Paź 22, 2006 10:31 pm

Tymon napisał/a:
Autor artykulu w wyborczej sie niezle popisal znajomoscia pisowni polskiej(Krasnem a nie Krasym)..
W ogole dla mnie jest to lekko bezsensowne klient wraca z zakupow i nie moze wysiasc tam gdzie mieszka tylko musi dojechac az do centrum Lancuta?? Bo inaczej zaplaci za podroz?

Myśle że powrót z zakupów będzie normalnie rozwiązany - wsiadasz pod hipermarketem i wysiadasz gdzie chcesz nic nie płacąc. Spokojnie, darmobusy nie są nastawione na wyzysk.
A co do pisowni - wstyd.

klient - Pon Paź 23, 2006 3:18 pm

marek napisał/a:
klient, gdzie mieszkasz ?
w rzeszowie :)
voy napisał/a:
Myśle że powrót z zakupów będzie normalnie rozwiązany - wsiadasz pod hipermarketem i wysiadasz gdzie chcesz nic nie płacąc

chyba tak .. bo inaczej to mijalo by sie to z celem :gaah:
ale ja dalej mowie ze do lancuta to .... pomysl :gaah:
a redakcji GW w rzeszowie powinni zalatwic program poprawnej pisowni :)

edkar - Nie Paź 29, 2006 3:14 pm

Cytat:
Po kilku latach przygotowań w podrzeszowskim Krasnem, przy trasie na powierzchni 15,5 ha powstał największy kompleks handlowy na całym Podkarpaciu.

Prawie 50 tysięcy metrów kwadratowych ogólnej powierzchni - to liczba która robi wrażenie. Tyle zajmują razem hipermarkety francuskich firm Auchan i Leroy Marlin. Ten drugi, budowlano - dekoracyjny, otworzył się dla klientów już w środę, 18 bm. Więcej o nim pisaliśmy w minionym tygodniu.

Za kilkanaście dni, w drugim tygodniu listopada, pierwszych kupujących przyjmie ''zawodowo zbijający ceny'' Auchan. To 21 sklep tej firmy, należącej do rodziny Mulliez, w Polsce. Na naszym rynku działa ona od 10 lat.

W tzw. parku handlowym, prócz obu marketów znajdzie się też duży sklep sportowy ''Decathlon'', sporo mniejszych obiektów oraz stacja paliw. Tu, wg zapowiedzi, paliwo będzie najtańsze w całym regionie. Wewnątrz Auchan, w galerii swe miejsce znajdą takie firmy jak Deichmann, Bata, Charles Voegel, CCC, Wólczanka, restauracje (np. Sphinx), fastfoody, itp.

W hipermarkecie pracę znajdzie ogółem ok. 1000 osób. - Z terenu naszej gminy zatrudnionych tam będzie ponad 200 osób - mówi Alfred Maternia, wójt gminy Krasne. - Do gminnej kasy trafi też rocznie prawie 1 mln złotych podatku od nieruchomości.

Dane Auchan:

11 tys. mkw powierzchni sali sprzedaży (do linii kas)

ok. 10 tys. mkw powierzchni galerii handlowej (40 butików)

48 kas ( w tym projektowane kasy samoobsługowe)

parking na 1500 samochodów

1200 wózków i 500 koszyków

asortyment 60 tys. pozycji

Hipermarket uruchomi bezpłatne kursy autobusowe z Rzeszowa (z Baranówki i os. Kmity) oraz Łańcuta. Będzie tu można również dojechać autobusami nr 4 i 15.

Nie wiedzialem ze bedzie Decathlon no i beda kasy samoobslugowe :D A propos to w miescie zaczela sie juz reklamowac Galeria Handlowa "KRASNE".

Mikael - Nie Paź 29, 2006 3:49 pm

Rzeczywiscie bedzie az 1000 miejsc pracy? A po drugie, myślałem że Decathlon to hipermarket sportowy.
swiety - Pon Paź 30, 2006 10:20 am

a co to za roznica czy sklep sportowy czy hipermarket sportowy ? pojecie wzgledne - masz na mysli chyba tylko metry2 . poprostu miejsce gdzie mozna kupic spotowe rzeczy :]

kasy obsługowe sa dobre - tylko u nas zanim osoba chcaca skorzystac z tej kasy przeczyta instrukcje albo sie połapie co i jak to 10 minut minie : /

looky - Pon Paź 30, 2006 4:52 pm

mowilem ze beda te kasy bezobslugowe :dance1: mozna sie taka pobawic zawsze to cos nowego :cool:
voy - Pon Paź 30, 2006 5:21 pm

Na czym to polega i w którym to sklepie jest? :)
swiety - Pon Paź 30, 2006 6:00 pm

jak to na czym ? w stanach bylem to w sklepie budowlanym były takie nawet .

poprostu jest "kasa" bez pani , sam kasujesz kody , wkładasz kase , wydaje ci reszte itd ( sama nazwa wzkazuje ) :X
oczywiscie jest kamerka co wszystko nadzoruje

voy - Pon Paź 30, 2006 6:21 pm

To muszę to zobaczyć :>
Marek - Pon Paź 30, 2006 6:52 pm

Słyszałem o nowoczesnych marketach, które zamiast kodów kreskowych przyklejają chipy do produktów. Podjeżdżając do 'kasy' w przeciągu ułamków sekund fale radiowe plądrują wnętrze wózka i pobierają dane z chipów przesyłając wynik do komputera, ten po przeliczeniu sumy podaje kwotę klientowi. Ponoć koszty produkcji chipów są znacznie mniejsze niż koszty utrzymania kasjerów (opłacenia ich pensji, ubezpieczenia itd.). Pomysł ciekawy.
klient - Pon Paź 30, 2006 8:28 pm

zobaczymy jak te samoobslugowe kasy beda sie sprawowac w rzeszowie ??:)
fajny innowacyjny pomysl

swiety - Pon Paź 30, 2006 8:53 pm

zanim takie czipy do nas dotra ... to tak samo jak PayBy Touch ... w japoni to norma u nas moze za 30 lat ...
ale te kasy sa ok .

looky - Sro Lis 01, 2006 7:49 pm

marek napisał/a:
Słyszałem o nowoczesnych marketach, które zamiast kodów kreskowych przyklejają chipy do produktów. Podjeżdżając do 'kasy' w przeciągu ułamków sekund fale radiowe plądrują wnętrze wózka i pobierają dane z chipów przesyłając wynik do komputera, ten po przeliczeniu sumy podaje kwotę klientowi.

ja tez o tym slyszalem, ba - czytalem bylo to opisane w ktoryms numerze wiedzy i zycia jakies 2 lata temu :cool:

klient - Sro Lis 01, 2006 7:51 pm

ta tylko ze zanim w polsce te czipy zaistnieja .... to uz co innego sie pojawi :)
Marek - Sro Lis 01, 2006 9:39 pm

klient napisał/a:
tylko ze zanim w polsce te czipy zaistnieja .... to uz co innego sie p

No powiem Ci, że to chyba dobrze. Przynajmniej kilkaset tysięcy Polaków ma pracę (nisko-płatną i męczącą- ale zawsze prace).

Wydaje mi się, że do obsługi takich kas wystarczyłoby (poza oprogramowaniem) kilku pracowników technicznych (serwisantów) i kilku informatyków- zamiast kilkudziesięciu kasjerów.

klient - Pon Lis 06, 2006 8:56 pm

HiperKrasne już w całości
We wtorek zostanie otwarta druga część parku handlowego w podrzeszowskim Krasnem - hipermarket Auchan.
Wszystkie duże sieci handlowe, które decydowały się na wejście na rzeszowski rynek, stawiały na lokalizację w granicach miasta. Firma Auchan postąpiła inaczej - swój obiekt wybudował blisko miasta, ale już na terenie należącym do gminy Krasne. - Sklepy naszej sieci w całym kraju powstają na obrzeżach miast, tam gdzie można znaleźć wystarczająco dużą powierzchnię pod tego typu inwestycję, z dogodnym dojazdem. Dlatego wybraliśmy to miejsce - tłumaczy Dorota Patejko, dyrektor ds. komunikacji Auchan Polska.

W Krasnem w październiku otwarto już pierwszą część parku handlowego - hipermarket Leroy Merlin; dziś jako drugą - Auchan. Jego powierzchnia sprzedaży wynosi 11 tys. m kw. Do tego należy doliczyć prawie drugie tyle pasażu handlowego. - Znajdzie się w nim 40 butików - mówi Jacek Stachecki, dyrektor hipermarketu. W pasażu będą stoiska, m.in. takich firm jak oferującej odzież dziecięcą sieci 5-10-15, obuwniczej Deichmann, Bata, CCC oraz Charles Voegel czy Wólczanka. Będzie także pięć restauracji i kawiarni, m.in. Flunch, Sphinx, Cafe Voyage i Chateau Blanc.

Nowością, którą Auchan wprowadza na nasz rynek, niespotykaną dotychczas w rzeszowskich hipermarketach, jest dział nazwany "bazarek luz". Jest to specjalna strefa produktów "na wagę", gdzie można kupić towary po niższych cenach.

Z Rzeszowa do hipermarketu klienci będą mogli dojechać dwoma darmowymi liniami autobusowymi nr 40 i nr 41, które zaczynają od dziś kursować. Trasa "40" biegnie od pętli przy ul. Miłocińskiej i dalej ulicami: Wyzwolenia, Okulickiego, Krakowską, Piłsudskiego, Lwowską, aż do hipermarketu Auchan w Krasnem. Pierwszy kurs o godz. 8.10.

Autobus linii nr 41 o godz. 8.30 wyjedzie z pętli przy ul. Wita Stwosza i pojedzie ulicami: Langiewicza, Mochnackiego, Lisa-Kuli, Dąbrowskiego, Powstańców Warszawy, Podwisłocze, Niepodległości, Mieszka I, Lwowską do Auchan w Krasnem. Wcześniej zapowiadano, że autobusy tych linii będą jeździć aż do Łańcuta. - Być może uda się trasę przedłużyć w późniejszym terminie - mówi Wiesław Pomianek, dyrektor MPK Rzeszów.

http://miasta.gazeta.pl/r...62,3722194.html
----------------------------
poprostu niechcieli przechodzic toru przeszkod z radnymi miasta ... a i tak
za jakis czas krasne bedzie w rzeszowie :)
fajnie ze uruchomia 2 bezplatne linie ... od samego poczatku mowilem ze mpk
do lancuta to poroniony pomysl!! :) :gaah:

voy - Pon Lis 06, 2006 9:23 pm

Regulamin darmowych linii bardzo ostry - np. trzeba mieć paragon z zakupów w Auchan żeby wsiąść i pojechać z powrotem do domu.
klient - Wto Lis 07, 2006 3:57 pm

dzis widzialem te mpk to krasnego i ... :gaah: obklejone reklama ze ... :gaah: a w dodatku sa to nowe autobusy solarisy na gaz :gaah:
co ciekawsze... zauwazylem tez ze autobusy mpk ktore jeszcze rok temu nie mialy ani jednego autobusu w barwach jakiegos sklepu tak teraz ma ... juz chyba z kazdego hipermarketu oprocz tesco ktory woli tradycyjna reklame :)

voy - Wto Lis 07, 2006 5:17 pm

Ja też widziałem, ale sobie autobusy wybrali :/ ale jeśli MPK na tym zarobi to w gruncie rzeczy jestem za - rocznie będzie można zaoszczędzić sume bliską kosztowi 1 autobusu. Ale restrykcje IMHO zbyt wielkie.
klient - Wto Lis 07, 2006 5:33 pm

voy napisał/a:
ale sobie autobusy wybrali :/
czemu ?? nie najgorzsze :)
voy napisał/a:
MPK na tym zarobi
napewno zarobi bo te linie naleza do auchan i to on jest teraz najemcami tych autobusow tylko ze mpk dziala na jego koszt :) przez "drobna" oplate :)
voy napisał/a:
Ale restrykcje IMHO zbyt wielkie.
?? mozesz po polsku ??:)
voy - Wto Lis 07, 2006 6:43 pm

Autobusy może i nienajgorsze (choć nie lubie Solarisów) - ale powinny służyć na liniach miejskich a nie darmobusach!!

A jeśli chodzi o restrykcje to wystarczy przeczytać regulamin przewozu na przystankach - np. darmowy przejazd z powrotem tylko za okazaniem paragonu i tego typu bajery.

RES - Wto Lis 07, 2006 6:47 pm

Nie rozumiem taich wypowiedzi z całym szacuniem. MPK sobie dorabia i słusznie takie czasy, a te linie będą służyły też w sumie zwykłym mieszkańcom, więc chyba dobże dla ciektórych powstały dwie kolejne linie 40 i 41.
voy - Wto Lis 07, 2006 10:50 pm

Nie - te linie prawie w ogóle nie służą mieszkańcom - bo sorry ale 7 czy 8 kursów dziennie to jest nic. Poza tym użyto najnowszych autobusów do tego celu co też mi się nie podoba. Ale w jednym się zgadzamy - dobrze że MPK dorabia.
klient - Sro Lis 08, 2006 1:27 pm

voy napisał/a:
7 czy 8 kursów dziennie
na lini 41 :) bo na 40 jest 5 czy 6 kursow :gaah:
voy napisał/a:
Poza tym użyto najnowszych autobusów do tego celu
"klient nasz pan - on wymaga - my spelniamy" auchan sam wybieral te autobusy :) bo mpk chcial stare jelcze puscic :)
moze z czasem zwieksza o 2 - 3 kursy jescze :)

voy - Sro Lis 08, 2006 5:17 pm

Rodzice byli dziś w Auchanie i zachwyceni - wielki sklep z niskimi cenami, tani cukier, duży wybór, tanie ciuchy, dobre mandarynki itp. itd.
klient - Sro Lis 08, 2006 8:33 pm

Szanowni Klienci! Z wielką przyjemnością informujemy, że w dniu 7 listopada o godzinie 7.30 rano Centrum Handlowe Auchan Krasne zostało otwarte. Zapraszamy na zakupy! Jednocześnie informujemy, że działają 2 linie bezpłatnych autobusów 40 i 41 , a linia autobusowa 42 z Łańcuta zostanie uruchomiona już wkrótce.

http://www.auchan.pl/informacja-33.html
------------
czyli co ?? jeszcze jedna linia?? i to z lancuta obslugiwana rzeszowskim autobusem ?? :gaah:

Marek - Czw Lis 09, 2006 9:41 am

Jeśli będzie tylko rentowna to dlaczego nie.
voy - Czw Lis 09, 2006 3:34 pm

Niech MPK jeździ do Łańcuta - jeśli ma na tym zarobić to ja się zgadzam.
Tak między nami mówiąc zadziwia mnie MPK Łódź - to przedsiębiorstwo dwoi się i troi żeby zarobić pieniądze i wyjść na plus. Remontuje tory gdzie się da i gdzie się nie da, remontuje tramwaje, ostatnio uruchomiło połączenie międzymiastowe z Łodzi do Warszawy. Pomimo tego że spółka miejska powinna służyć tylko miastu to jednak pochwalam MPK Łódź ze nie czeka aż kropek (Kropiwnicki - prezydent miasta który doprowadził komunikację w Łodzi do ruiny) da pieniądze tylko szuka zysków żeby się utrzymać.

Bonifacy - Czw Lis 09, 2006 4:27 pm

voy-nie wiem jak wygląda sytuacja w MPK Lodz i Rzeszów,ale trzeba pamietac,ze za tymi wszystkimi nazwami,skrotami stoja konkretni ludzie,ktorzy pracuja i sa odpowiedzialni za funkcjonowanie tych przedsiebiorstw. Marzy mi sie,zeby we wsystkich panstwowych i samorzadowych spolkach zatrudniani byli kreatywni fachowcy(vide łodz),a nie aparatczycy mierni,ale wierni.
edkar - Sob Lis 18, 2006 9:25 pm

To prawda ze nie mozna jechac z powrotem jesli sie nie pokaze paragonu ze sie cos kupilo :? Slyszalem to przypadkiem na ulicy od dwóch rozmawiających kobiet.
klient - Nie Lis 19, 2006 2:02 pm

ja ostatnio jak wracalem tym autobusem to nie dosc ze byl prawie pelny to 3/4 pasazerow wracalo z .... bagietka w rece :)
looky - Nie Lis 19, 2006 8:05 pm

Ja bylem w sobote 9pierwszy raz) - mnostwo ludzi ladnie tam wogole i na oko sam auchan 2x wiekszy od tesco :dance2:
letowniak - Nie Lis 19, 2006 9:31 pm

Miałem okazje ostatnio jechać Mpkiem do Krasnego, solaris był pełny ale bez jakiegoś wielkiego tłoku. Hipermarkety mogą robić wrażenie a szczególnie wypełniony parking przed nimi. Ogólnie pomysł stawiania hipermarketów za miastem jest trafiony. Jeśli chodzi o wygląd hipermarketów to jak na tego typu obiekty znośnie. W środku wyglądają całkiem przyjemnie, plus dla nich za galerie z krajobrazami Podkarpacia która jest podwieszana na suficie pasażu i za to że nie trzeba pakować towarów po skasowaniu.
voy - Nie Lis 19, 2006 11:33 pm

Tak, hipermarkety pod miastem to jest to. Tesco i Leclerc zdecydowanie beznadziejnie wyglądają w środku miasta, takie wielkie hale powinno się umieszczać od razu na przedmieściach.
Cole_ - Pon Lis 20, 2006 7:17 pm

edkar napisał/a:
To prawda ze nie mozna jechac z powrotem jesli sie nie pokaze paragonu ze sie cos kupilo :? Slyszalem to przypadkiem na ulicy od dwóch rozmawiających kobiet.

Czytałem regulamin wiszący na jednym z przystanków. Podobno kręcą Misia 2 - ten regulamin bez żadnych ulepszeń by się do niego nadawał.

klient - Sro Lis 29, 2006 3:53 pm

Do Auchana po... zapałki
Cierpliwi i wytrwali podróżni mogą za 20 groszy pojechać do Łańcuta i wrócić. Wystarczy wysiąść pod hipermarketem Auchan i kupić pudełko zapałek.

Bezpłatnymi autobusami wożącymi klientów do Auchana można za dwa pudełka zapałek pojechać do Łańcuta i wrócić. Na ten pomysł wpadła młodzież tuż po uruchomieniu bezpłatnych linii autobusowych nr 41 i 42. Jadąc do Łańcuta na wycieczkę wystarczy wstąpić do hipermarketu. Aby móc dalej bezpłatnie podróżować, trzeba mieć paragon z Auchana. Kwota nie ma znaczenia.

Wystarczy kupić pudełko zapałek i jedziemy dalej, bo mamy paragon z kasy. Przecież konduktor nie będzie sprawdzał naszego adresu.

W ten sam sposób możemy wrócić. Owszem, trwa to dłużej niż podróż busem, ale oszczędności są spore. Za busa w obie strony zapłacimy 5 zł. Za dwa pudełka zapałek zaledwie 20 groszy.

Co na to Auchan? - Wiemy o takich praktykach, ale to niczego nie zmieni - przyznaje Dorota Patejko, odpowiedzialna za kontakty z mediami. - Autobusy dalej będą bezpłatnie wozić klientów. Nie będziemy też sprawdzać na paragonie, ile kto wydał na zakupach w naszym markecie.

http://www.gcnowiny.pl/ap...ZESZOW/61129004
==============
sprytny sposob :) polak zawsze cos wykombinuje :)

voy - Sro Lis 29, 2006 6:37 pm

Owszem, sprytny ale tylko dla tych, którzy naprawdę chcą zaoszczędzić. A czasy nawet są przystępne ale w jedną tylko stronę. Kto jedzie z miasta i przesiada się pod Auchan, czeka 8-12 minut. W drugą jednak stronę należy czekać znacznie dłużej.
voy - Pią Gru 01, 2006 11:00 pm

Chciałem podzielić się swoimi spostrzeżeniami.
Byłem dzisiaj pod Auchan. I to co zaobserwowałem spowodowało u mnie wyjście gałek z oczodołów (w przenośni). Dziś jechałem z Łańcuta do siebie dwoma Auchanami, bo była to najlepsza forma transportu do domu, wziąłem paragon od szwagra. Wysiadłem z 42 pod Auchan. A tam tłum ludzi czekał na darmobusy 40 i 41. Nikt nie stał w miejscu przystanku początkowego, tylko niedaleko, jak jakieś zbiegowisko. Wkrótce przyjechało 41 z Rzeszowa, wysadziło ludzi po drugiej stronie przystanku na Łańcut. A dziki lud nagle ruszył z zakupami biegiem w stylu "jadźka prędko! trzeba zająć dobre miejsce!" - ludzie z kursu do hipermarketu nie zdążyli na dobre wysiąść a dzicz się zaczęła ładować. Sam się dałem nabrać, bo miałem wracać 41 a wszyscy zainteresowani tam pobiegli - po chwili więc poszedłem do autobusu żeby zapobiec ewentualnemu odjazdowi do Rzeszowa. Ale gdy wszedłem to kierowca uprzejmie (aż się mu dziwie) wywalił wszystkich z autobusu. 42 zmieniło numer na 40 i zaczęło podjeżdżać na przystanek początkowy. I tu kolejne :-o - dziki lud zablokował drogę Solarisowi i ludzie chcieli wsiąść od razu do darmobusu. Kierowca jednak nauczony doświadczeniem nie przejął się ludem i jechał dalej zmuszając hołotę do usunięcia się. Dopiero gdy cofnął na stanowisko, zostały otworzone drzwi a dzicz rozpoczęła wyścig o miejsce w autobusie.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
I potem się dziwić skąd nieprzychylne opinie o Polakach - jak nie mają za grosz kultury, nie usiedzą w miejscu tylko napierają na autobus.

swiety - Sob Gru 02, 2006 12:11 am

ja dzis byłem na zakupach / samochodem / wole tam jezdzic bo jest wiecej miejsca , niema przepychania sie wózkami i scisku bo szerokie alejki itd.
no ale wchodze ludzi duuuzo - przy kazdej Kasie po 5-6 osob w kolejce ... a co druga kasa nie czynna :/ fakt nie ktore kasjerki jesce nie maja wprawy i z zakupami (przedemna było z 4 osoby ) stałem z 20minut ;x

noo nic ale ludzi było duzo :X pozniej jesce musiałem do tesko skoczyc ... a tam ... :gaah: LUDU jak nawalił :] co prawda jest ciasno strasznie ale luduudzi tyle ze myslalem ze mnie rozniesie tam :/ ja nie wiem mowia ze bieda ... :) jednak i tak kolejne hipermarkety które powstaly (real , auchan) nie rozładuja ruchu swiatecznego :]

voy - Sob Gru 02, 2006 4:23 pm

Ja nie rozumiem dlaczego niektórzy Polacy jeżdżą na zakupy do hipermarketów i traktują to jako odpoczynek - bardzo jestem ciekaw jak można odpocząć w hipermarkecie - wytężając wzrok w poszukiwaniu cen, produktów, obiektów? szukając miejsca parkingowego? stojąc pół godziny w kasie bo komuś kto stoi wcześniej nie zgadza się cena majtek i wrotkarka musi to sprawdzić? Mi w takich obiektach po pół godziny nerwy puszczają. Ale to tak na marginesie.
klient - Nie Gru 03, 2006 11:08 am

pytanie do voy :) czy ty moze wracales w piatek o 18.50 ??
bo to co opisujesz to tez i ja widzialem i ... wstyd mi sie zrobilo ze jestem polakiem :)
fajnym atrubutem na kasach jest ... przyrzad na siatki :) gdzie nie musisz sie martwic o zapakowanie zakupow .. a potem zapakowana siateczka wyjezdza spod lady :) sprytne

voy - Nie Gru 03, 2006 1:43 pm

Dokładnie tak! 18:50 piątek wsiadłem w 41. Jeszcze potem dojechała jakaś wycieczka szkolna z Jarosławia - jak zobaczyłem ich twarze żądne jak najszybszego odwiedzenia parku handlowego to totalnie zwątpiłem.
klient - Nie Gru 03, 2006 5:26 pm

tez akurat tym autobusem wracalem i ... zastanawialem sie ... czy to jest normalne zachowanie ludzkie ?? np pchanie sie do autobusu ??
tam to powinno sie postawic barierki do ktorych powinien podjezdzac autobus i po sprawie a nie ze scisk z obu stron :gaah: :gaah:
najlewpiej to sobie cywilizowanie poczekac i podkoniec na spokojnie wsiasc :)

letowniak - Nie Gru 03, 2006 9:33 pm

Na stacji PKS w Rzeszowie to codzienność. Czasami nie rozumie tych ludzi :roll:
Mikael - Sro Gru 06, 2006 1:00 pm

A kto sie zjezdza do Tesco czy Auchana, kto stoi pod dworcem, smieci i robi syf. Ale napisac nic nie mozna, bo zaraz bedzie ze brak tolerancji, zasciankowosc itd.
RZE - Sro Gru 06, 2006 2:15 pm

ten sklep jak wiele innych tylko tyle ze na obrzezu miasta z wmiare dodogdnym polaczeniem z miastem. dzis na lini 40 zamiast solarisa z reklama jezdzi jelcz gazowy, ciekawe czemu ?
arti - Sob Gru 30, 2006 4:00 am

Niestety bryla budynku moim zdaniem fatalna ... Dlaczego tak sądze ... Hmm wprawdzie to tylko hipermarket ,, ale duzo juz badziewia a skoro coraz wiecej czasu spędzamy w tych wielkich molochach to fajnie by mialy ciekawą architekture.... Co do zaopatrzenia i infrastruktury natomiast to mysle ze jak najbardziej pozytywnie. Autobusik jest , parking tez ogromny i wygodny tunel- wyjazd =)
voy - Sob Gru 30, 2006 10:34 am

Po hipermarkecie nie ma co dobrego oczekiwać, nawet architektonicznie.
klient - Sob Gru 30, 2006 10:34 am

a czego mozna sie spodziweac po bryle hipermarketu ?? ze bedzie ze szkła ??
ale maja duuuzy wybór asortymentu :) to jest tez duzy (plus)+

arti - Sob Gru 30, 2006 11:36 am

poszukam w necie ,bo w tej chwili nie pamietam co to za hipermarket był ale w Krakowie widzialem fajny taki =P (carrefour - chyba) ,, niby blaszak a jednak otoczony drzewkami,,, niby prosty , ale jednak fajnie pomalowany ... Niby nic szczegolnego , ale lepszy od tych ktore u nas sobie stoją =P Jak wiec widac dla chcącego nic trudnego....

Wiem ze sie czepiam ,, ale pisze po prostu jakie mam na ten temat zdanie =P

klient - Sob Gru 30, 2006 11:57 am

a moze poprostu ten hipermarket jest w jakijs galerii :) i dlatego wyglada tak a nie inaczej :)
np. geant kolo aquaparku w krakowie :) tez wlasnie jest w ten sposob

pixeolo - Sob Gru 30, 2006 3:24 pm

klient napisał/a:
a czego mozna sie spodziweac po bryle hipermarketu ?? ze bedzie ze szkła ??

zgadnij co to i gdzie:

:mrgreen:

klient - Sob Gru 30, 2006 5:21 pm

pewnie jakis sklep :mrgreen: w krakowie ??
voy - Sob Gru 30, 2006 5:27 pm

A mi się wydaje że to w Lublinie jest, ale nie wiem do końca.
pixeolo - Sob Gru 30, 2006 5:33 pm

to są 2 Leclerki z Lublina :)
looky - Sob Gru 30, 2006 6:33 pm

pixeolo napisał/a:
to są 2 Leclerki z Lublina

pozazdroscic... tylko czemu u nas takich nie moga zrobic?

pixeolo - Sob Gru 30, 2006 7:00 pm

^^ bo
-wciąż panuje przekonanie że inazej niż z blachy się nie da,
-ponieważ mamy słabych architektów,
-ponieważ nie ma dyskusji w mediach o architekturze,
-urzędnicy wydają pozwolenie na budowę syfu
-inwestorom nie zależy na wyglądzie skoro "trzoda" (określenie klientów) i tak przyjdzie...

klient - Sob Gru 30, 2006 9:12 pm

ale fajnie te sklepy wygladaja :)
szkoda ze my sie takich nie mozemy dorobic :gaah:

letowniak - Wto Maj 08, 2007 10:40 pm

z lotu ptaka. zdjęcia gc nowiny

Wjazd do Liroy Merlin na drodze E-4.

dante - Pon Maj 28, 2007 11:16 am

juz wkrotce znow ruszy budowa w krasnem..maja powstac decathlon lub go sport i market elektroniczny(electro world).. ktory juz stara sie kupic dzielke i sa na dobrej drodze ku temu wiec powstanie prawdziwy park handlowy
swiety - Pon Maj 28, 2007 12:15 pm

na tych działkach po przeciwnej stronie Auchan ?
dante - Pon Maj 28, 2007 12:54 pm

sa dzialki jeszcze po tej stronie gdzie jest auchan.. np za stacja benzynowa.. i za jeszcze za leroy merlin.. electro world czy decathlon nie stawiala wielkich obiektow a takie na 2-3 tys m2
looky - Pon Maj 28, 2007 1:36 pm

dante napisał/a:
market elektroniczny(electro world)

o to super... swietne wiadomosci :grin: juz nie bedzie monopolu MM :dance1:

dante - Pon Maj 28, 2007 1:54 pm

electro world jeszcze nie kupilo dzialki wiec nie ma sie co zbyt wczesnie cieszyc.. ale chca wejsc do rzeszowa..
al-lach - Wto Maj 29, 2007 4:54 pm

Dobrze, że też chcą wejść, ale myślę, że najwcześniej to za jakieś 1,5 roku wcześniej chyba nie dadzą rady, czyli jest to dość odległa inwestycja, rzekłbym w powijakach. Jednak rzeczywiście fajnie będzie jak powstanie taki park handlowy.
klient - Nie Cze 10, 2007 12:57 pm

wg mnie to oni wpierw tam powinni wyremontowac ten parking, mimo ze sklep dziala juz 1/2 roku to parking jest w stanie jak po 5 latach ;/
swiety - Pon Cze 11, 2007 12:45 am

najwiekszy bład to wyłozenie kostka całego parkingu , najlepsze rozwiazanie to asfalt na drogach dojazdowych , a same miejsca parkingowe mozna robic z kostki ( Jak na jasionce )
dante - Sob Cze 23, 2007 6:45 pm

wczoraj pisalo w" parkiecie "ze electro world w ciagu 3 lat otworzy w polsce 25 marketow.. glownie w miastach sredniej wielkosci.. wiec juz wktotce beda w rzeszowie.. jak nie kupia dzialki w krasnem to bede w prawdopodobnie w galeri nowy swiat bo tam sklep elektroniczny tez bedzie
dante - Sob Cze 23, 2007 7:08 pm

sory maly blad wkradl sie bo w sumie bedzie 25 sklepow eletrco world w polsce do 2010 wejdzie na:www.supermarketnews.com/default.asp?show=page&id=10064
Poi2on - Nie Cze 24, 2007 10:36 am

Jakbys nie mógł postu edytować...
rafik - Pon Lip 02, 2007 2:01 pm

Moim zdaniem wszystkie hipermarkety ,,blaszaki" :mrgreen: powinny być na drogach wyjazdowych z miasta własnie tak jak Auchain.